На турския пазар се появиха първите джанки, отглеждани в парници. Цената им за килограм обаче е 500 турски лири, или 80 евро – сума, с която могат да се купят 14 кг агнешко месо, пише БТА, цитирайки турска частна телевизия.
 
Първите реколти идват от парници в Анталия и Мерсин. Цената им обаче се оказва твърде висока за купувачите – кутийка от 100 г се търгува за 50 турски лири.
 
Справка на местните журналисти сочи, че цената на джанките за килограм се равнява на 100 кг домати, 100 броя марули, 500 връзки магданоз и 14 кг агнешко месо.
 
В началото на февруари турските власти предприеха мерки, за да се справят с инфлацията в страната. Те създадоха регулационни пунктове за продажба на по-евтини плодове и зеленчуци директно от общините към потребителите. 
 
Първо, поевтиняха жизненоважни стоки, като домати, краставици, чушки, лук, картофи. По-късно наред със зеленчуците в държавните павилиони започнаха да се продават ориз, нахут и леща на по-достъпни цени.