През последните няколко години производството на орехи се разви и бяха засадени няколко хиляди хектара. Нуждата от подходящи пръскачки, които са ефикасни - пестят вода и активни вещества, нарасна, съобщава Fresh Plaza.

Как Гърция стана шампион на пазара на трактори?

За култура като орехите подходящата пръскачка трябва да пести време, вода, химикали и наедно с това пари за всяко третиране. Затова дилърите, предлагащи агромашини, е важно да се съобразят с характеристиките на устройствата и потребностите на клиента.

Капкова микронизация, прецизно пръскане, електростатичен заряд и нисък обем - това са ключови концепции за пръскачките, които елиминират риска от образуването на едри капки.

Когато става дума за орехови дръвчета, от значение е височината им. Често се напояват добре само първите няколко метра. За да се постигне равномерен резултат, някои производители на пръскачки използват турбинен вентилатор, който създава високоскоростен вятър, който микронизира водните капки с активна суспенция. Така те се увличат от вятъра и се постига по-плътно покритие.

Ефикасността на този тип пръскачки вече е оценена от земеделци в Калифорния, Южна Африка, Австралия и Франция. В Италия много компании в регион Венето също ги използват. Там има хиляди хектари с орехови дръвчета.

Agriculture 4.0 навлезе в света на пръскачките. Новите устройства помагат на фермерите да контролират параметрите дистанционно, благодарение на облачна платформа. Данните постъпват на смартфон, таблет или компютър и включват точна доза, параметри на третирането, флуидо-динамични параметри, маршрут на третиране, консумация, настройка на третирането спрямо климатичните условия и др. Като резултат се постигат сериозни икономии на време, препарати, вода и усилия.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Агритехника 2022 се отлага

Новият флагмански трактор на Massey Ferguson

Криза сред производителите на трактори и комбайни