Нов окопен култиватор MULTICROP допълва гамата на Monosem и е в серийно производство от втората половина на 2015 г. Култиваторът беше представен официално на изложението Агритехника 2015 в хановер, Германия.

 

Работната секция на култиватора работи в тежки почвени условия, затова нейната издръжливост и здравина са решаващи. Благодарение на усиления паралелограм, монтиран на оси с по-широк диаметър и самосмазващи се втулки, както и на предното колело с широк диаметър (350 mm), монтирано на усилени лагери, окопаващата секция на MULTICROP покрива тези изисквания.

Лесното регулиране е било винаги приоритет при проектирането на култиватора. Затова окопаващата секция е снабдена с възможност за бързо и прецизно регулиране на работната дълбочина посредством лостове (7,5 mm интервали). Напречните планки имат само един централен болт за регулиране на разстоянието между органите. Новата секция е подходяща за предно навесените култиватори с „обърнати секции“ (окопаващата секция се бута вместо да се дърпа, като сега рамата става по-компактна и прецизна, отколкото при традиционния преден монтаж). Още нови опции: пружини за повишаване на проникващата сила на секцията при твърда почва, хидравличен цилиндър на всяка секция за повдигане в края на полето, както и иглена брана за изскубване на плевелите.


Нова универсална греда за 18-редов култиватор за захарно цвекло или 12-редов за пролетници

Monosem разработиха нова рама, за да отговорят на търсенето на окопни култиватори с голям захват за адаптиране към многоредовите сеялки. Тя може да се използва с новите секции MULTICROP и позволява култивиране при 12-реда за 65/70/75/76,2/80 см междуредия или 18-реда за 45/50/50,8 см. Налични са различни варианти на рамата за покриване на тези междуредия. Гредата е от 5 части, по този начин е възможно да се сгъват две крила за 8 реда (царевица) или 12 реда (захарно цвекло). Така можете да ползвате само един култиватор след сеялки с различна ширина. Две опорни колела, регулируеми по височина, с размер на гумите 23х10,5 и 4 направляващи дискови ножове стабилизират култиватора по време на работа. Транспортната ширината на култиватора е по-малка от 3 м, благодарение на индивидуалните системи за повдигане на секциите.
 

 

Повече информация от вносителя за България – Оптиком ООД, www.monosem.bg.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!