Климатичните промени налагат все по-гъвкаво прилагане на агротехническите мероприятия, които доскоро бяха строго фиксирани.  
Модерните земеделци работят иновативно и според нестабилните условия на времето.

Предпазването от пролетния стрес чрез третиране в най-ранна фаза по време на предпролетните затопляния, когато културите са най-уязвими, вече не е каприз, а необходимост, тъй като формирането на добивния потенциал е съществено в този кризисен момент. 

В продължение на няколко години на демонстрации и опити в цяла България доказахме, че Panatechnology

- е най-добрата защита на добивния потенциал;
- съдържа най-ефективните антистресови имуностимулатори;
- има най-добрата цена на пазара. 

В най-ранна фаза на развитие на културите, когато се формира добивният потенциал, те са най-уязвими и имуностимулирането в този период е от съществено значение за бъдещия добив. 

Това може да стане с продуктите от Panatechnology, която освен органоминералните миксове, включва и продукти със силно концентрирани хумусни киселини, хормони на растежа, природни суровини, миксове с различни видове микронизирани минерали и вулканични скали.

Опитите и демонстрациите с комбинацията Panamin и Panatop и прилагането на Panatechnology не спират, защото климатът носи нови предизвикателства. 

Фермерът Христомир Христов наблюдава качеството на ефекта им в полетата си край село Сенокос от години.

През есента, заедно с екипа на Panamin Co., той заложи опит за третиране на растителни остатъци с високо концентрирани фулвинови киселини. 

Последва есенно приложение с продуктите на Panatechnology върху пшеница, като за контролата бе използван продукт на една от най-скъпите и утвърдени фирми за торене. 

Резултатът преди първите пролетни агромероприятия е видим. Пшеницата, третирана с продуктите от Panamin и Panatop, е по-равзита, по-гъста, няма поражения от климатичните капризи, с очевидно много по-добър добивен потенциал. И то на много по-ниска цена.

Ефектът Panatechnology

Фермерите, които приложиха през март продуктите от Panatechnology, успяха да предпазят посевите си от пораженията, които бяха нанесени от критичните минус 7 градуса в последните дни на месеца. Разликата е очевидна, дори на снимка от телефон. 

Без защитата на антистресовите имуностимулатори на Panatechnology, пшеницата е попарена, изглежда като предозирана с хербицид. Овошките също бяха силно засегнати от студа.

Третираните с Panatechnology култури са с минимални поражения. Посевът е зелен и не личи да е повлиян от стреса, а при овошните видове плодникът и цветовете се запазиха непокътнати.  

Panatechnology в Житницата на България 

Все повече фермери в Североизочна България третират изцяло площите си с комбинациите от продукти в Panatechnology. Това доведе до естественото партньорство с големите дистрибутори в Житницата на България.

Освен партньорството с “Кей Джи Солюшънс” ЕООД и Агрив - ООД, от есента една от най-големите дистрибуторски компании у нас  - “999-Ивайло Асенов” ЕООД, презентира продуктите на Panamin Co. в Североизточна България. 

Откриването на новата база на дистрибуторите край Добрич бе съчетано с демонстрация пред най-големите земеделци в района. 

Предстои партньорството на Panamin Co. и “999-Ивайло Асенов” ЕООД да се разгърне и на други места в страната. 

След Великден серията на Panatechnology ще бъде достъпна и за по-дребните земеделци в малки разфасовки за домашно ползване, добавиха от компанията. 

Повече информация за продуктите на Panamin Co. може да получите на [email protected] и на телефон 0883209920