Лидл България работи с български производители от почти всички земеделски райони в страната, като се стреми да спомага за тяхното развитие. По този начин Lidl гради успешни партньорски взаимоотношения с над 20 български производители на плодове и зеленчуци, които в зависимост от сезона предлагат разнообразна и свежа продукция, налична във всичките магазини на веригата в страната. 

Вижте как работи една модерна оранжерия

От пресни краставици, чесън, розови домати и салати през пролетта до череши, кайсии, дини и пъпеши през лятото, като всички те са със световен сертификат, защото компанията изисква от своите доставчици да предлагат продукция от ферми със сертифицирани процеси по Global G.A.P. 

Един от българските доставчици на плодове и зеленчуци, с който Лидл България работи от самото й създаване, е Хепи фрутс ООД. Чрез нея до магазините на търговската верига в цялата страна стигат най-различни свежи плодове и зеленчуци – сезонни като ябълки, череши, десертно грозде и бяло зеле, както и целогодишни като салата и подправки –  босилек, девесил, кориандър, джоджен, мента.

Всички земеделски продукти в магазините на Lidl отговарят на стандарта Global G.A.P. 

Тяхното производството е концентрирано в няколко земеделски стопанства на организацията – в Ново село, Куртово конаре, Найден Герово и Калояново – Пловдивска област.

Хепи фрутс ООД инвестира в иновации – такава е специализираната оранжерия за листни зеленчуци и подправки в Ново село, чиято технология позволява планирано производство и доставки на свежи продукти 365 дни в годината, при висока интензивност и с грижа за околната среда.

Асен Багашев, управител на Хепи фрутс ООД, за работата си с Лидл България: „Добрите партньори си проличават особено отчетливо в трудни, неочаквани ситуации. Искаме да благодарим на Лидл България, че в сегашната обстановка те са тези партньори, които увеличиха покупките от българските доставчици, положиха всички усилия и създадоха необходимата организация за координация на поръчките, като дори успяха да съкратят сроковете на плащане към нас.“