Много съмнително Председателят на една от животновъдните асоциации в България "Родопски звън" - Бойко Синапов се обяви против плануваните за днес протести на животновъди в Южна България.

 

Вчера в късния следобед от кабинета на Сергей Станишев са провели разговор със Синапов, на който са коментирали евентуална бъдеща среща. Днес пътният възел "Петолъчката" няма да бъде блокиран и животновъдите няма да протестират до провеждане на срещата, поясни Синапов пред интернет портала Село.БГ. На дългоочакваната среща,  ще се иска да бъде решен проблемът със забавеното стартиране на идентификационната система в животновъдството, заради което животновъдите са загубили милиони.

 

През последните седмици, сред фермерските среди, усилено се заговори, че т.нар. организатори на фермерските протести - Бойко Синапов и Андриан Цаконски обслужват умело режисиран план, подаден им от политическите среди, с който да "изпускат парата" на натрупанато напрежение в агро-сектора, но на практика протестите да бъдат провеждани по такъв начин, че да не водят до реални резултати и да объркват общественото мнение по проблемите в сектора.

 

В последните месеци, Андриан Цаконски рязко промени водената от него "битка" срещу Министерството на земеделието, като вече неколкократно заявява, че Министърът на земеделието Валери Цветанов прави всичко възможно за развитието на селското ни стопанство. Според някои фермери, причината за рязкото затопляне на отношенията помежду им стоят 50 000 лв., които Цаконски е получил наскоро. За какво точно ги е получил обаче, много не е ясно. По документи , въпросната сума била субсидия за произведено качествено мляко. Може и да е така. Дано всеки фермер има шанса да получи ако не такава, поне на половината на тази субсидия!