Възможност да предлага директно от фермата си мляко и сирене е намерил дългогодишният животновъд от троянското село Дълбок дол – Евгени Георгиев. Фондация за биологично развитие "Биоселена" работи в две общини в Централна Стара планина - Троян и Карлово и в още пет в Западна Стара планина - Чипровци, Берковица, Георги Дамяново, Своге и Годеч, по проект, чиято цел е да се помогне на животновъдите да могат законно да предлагат на пазара продукти от своите ферми в суров и или преработен вид.

 


Евгени Георгиев отглежда 64 крави порода сементал. Очаква до края на годината да е готов с продукта. Вложенията му досега са над 30 000 лева. Неговите намерения са да прави пастьоризирано мляко и сирене. Продуктите ще бъдат с негова лична марка. Фермерът гарантира за качеството на продукцията си, но няма да има право да продава в големите хранителни вериги.
Георгиев твърдо заявява, че в България не си заслужава да си фермер, но за него това е лична кауза, това е целият му живот. Според него реалната цена на литър мляко трябва да е около 90 ст./л, той продава на 70 ст./л.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!