Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2020“, съобщават организаторите.

Елитни бикове от топ месодайни породи ще завладеят „Агра“

Производството на продукти при най-стриктна селекция и контрол ще бъде представено както в технологичната зона, така и в уникалния Град на виното и деликатесите от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив. 

Компаниите, които предлагат машини и оборудване за хранителната индустрия, ще бъдат повече в сравнение с миналата година. Тяхното по-силно присъствие се обяснява с факта, че в отрасъла настъпват големи промени заради повишените изисквания за качество и безопасност на храните. 

Един от най-големите български производители на млечни продукти показва специалитети, които са новост за нашия пазар и се правят по ориенталски рецепти. Това са три вида лабне, което наподобява крема сирене – натурално, от краве мляко с червен пипер и от козе мляко с джоджен, млечни конци по технологията за моцарела и каймак. 

Освен тях посетителите ще опитат сирене, кашкавал, извара и кисело мляко от други водещи компании, които използват натурални съставки и избягват вредни добавки. Разнообразен е също асортиментът от месни специалитети, като при тях се залага основно на традиционни рецепти. 

Сред атракциите на изложбата ще са масло от черен кимион, сок от полинезийския плод нони, оризът с трюфели. Ще бъдат организирани и два фермерски пазара с изделия от българската кулинарна традиция. В Града на виното и деликатесите са разположени изкушаващите колекции на участници в изложбите „Винария“ и „Вкусове от Италия“.

Организаторите определят 26-ото издание на „Фудтех“ като по-силно от предишните, като акцентът пада върху върховите технологии, чистите храни и присъствието на повече сегменти от отрасъла. Така специалистите и ценителите ще имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции.