Млечни квоти ще се продават на борсата. Паралелно стартира и приемът на документи по европейската схема „Училищно мляко”. Квотната борса в Държавен фонд „Земеделие” за трета поредна година отваря врати, тя представлява процедура за покупко-продажба на млечни квоти на фиксирани цени. Утвърдената за квотната 2011-2012 година фиксирана цена е от 0,07 лева за килограм краве мляко за доставки и за директни продажби.
 
Млекопроизводителите с нереализирани на пазара индивидуални млечни квоти и тези, които не са изпълнили част от своите квоти, могат да се освободят от тях чрез отворената в разплащателната агенция Квотна борса. Документи за продажба на млечни квоти ще се приемат в областните дирекции на ДФЗ до 15 ноември. 
 
Съществуват два вида индивидуални квоти. С първата – за доставки, се разрешава всяка доставка на мляко от производител на изкупвач. Втората квота е за директни продажби и регулира продажбата или предаването на мляко директно от производител към потребител. Всеки животновъд, в зависимост от нуждите на своето стопанство, може да притежава и двата вида квоти. До 30 септември ДФЗ ще публикува заявените за купуване индивидуални млечни квоти. Заявленията за продажба на индивидуална квота ще са налични във всяка областна дирекция.