Младите хора в земеделието са запознати с най-новите технологии и са много по-добре подготвени да работят със софтуерните решения, които компаниите предлагат за едно модерно стопанство. Това каза Щефан Лутер, проджект мениджър на Денят на младия фермер, организиран по време на най-голямото изложение за селскостопанска техника „Агритехника“. 

 

Агритехника

 

По думите му днешните стопани са поставени пред възможността да избират системи, които да работят така че фермерите да произвеждат по-продуктивно и по-качествено. 
 
„Младите хора, насочващите се към земеделието и животновъдството могат много по-лесно да разберат новите технологии и да развият по-добре бизнеса си“, каза Лутер. 
 
Именно поради тази причина  DLG (German Agricultural Society) дава и своите стипендии за млади хора, които искат да се занимават със селско стопанство. 
През 2015 – на предишното изложение в Хановер, младите хора, посетили изложението са били повече от 20 000, като тази година се очаква броят им да е доста повече. 
 
 
Организаторите посочват, че средната възраст на посетителите на изложението е 37,5 години, което показва, че посоката за фокус към младите хора, е наложителна. 
 
„Агритехника“ е фантастична възможност за младите хора да се запознаят с най-новото в света на селското стопанство и с тях да обменим възможностите за бъдещето, отбеляза Лутер.