Младите учени от Земеделски институт в Стара Загора ще повишават научния си потенциал в областта на животновъдството и поливното земеделие със субсидии от ЕС. Това съобщи директорът на научното звено към Селскостопанска академия доц. д-р Стайка Лалева. Тя обясни, че институтът има одобрен проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, чието изпълнение вече е започнало.

 

Инвестицията в знания е по схемата „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени“ и е с продължителност 24 месеца. Реализирането на проекта ще подпомогне интегрирането на младите учени и постдокторанти в европейското научно пространство. С финансовата помощ на ЕС те ще могат да усвоят авангардни методики, да се запознаят с анализи в различни експериментални изследвания, да участват в работни срещи и да направят публикации в международни научни списания, съобщи още доц. Лалева.

 

При реализиране на проекта са ангажирани световно известни учени от института в Падуа, Италия - проф. Мартино Касандро и проф. Стефано Скиавоне, както и учени от Земеделски институт – Стара Загора и страната – проф. дсн Живко Кръстанов, доц. д-р Стайка Лалева, доц. д-р Йовка Попова и доц. д-р Николай Облаков.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!