Пъдпъдъчите яйца са темата на изданието на Фермерския фестивал, който ще се състои на 29 август пред Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
 
В сряда свои рецепти за ордьоври и коктейли ще представи фермерът Младен Кузманов. Той започва да се занимава с две дузини пъдпъдъци от ноември 2016 и днес вече гледа близо 400 – 450 пъдпъдъка. Фермата, в която работи със съпругата си, е в с. Царичина, Костинбродско. Продава в няколко магазина в София.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30  до 18:30 часа пред сградата на ресорното ведомство.
 
Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя. Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.