Млад мъж загина, след като се удря с автомобила си в трактор с прикачен инвентар по пътя Балчик – Каварна. Инцидентът е станал на 9 август. Ден по-късно от бюлетина на ОД на МВР става ясно, че в колата на загиналия 29-годишен водач са открити над 2 грама амфетамин.

Гласувайте: Какво очаквате от служебния земеделски министър?

Жестокият инцидент е станал малко след 11 часа на прав участък между двата крайморски града. Колесният трактор с инвентара е тръгнал да завива наляво, за да навлезе в полето. Лекият автомобил е предприел изпреварване, но не успява, блъска се в гумата на трактора, а силата на инерцията го запраща буквално под прикачния инвентар. Младият мъж загива.

На мястото на катастрофата веднага се отзовават служители на полицията от Балчик и Каварна. По време на огледа в лекия автомобил, под предна дясна седалка е открит полиетиленов плик с бяло вещество на кристали, реагиращо на амфетамин с тегло 2,1 грама.

Водачът на трактора е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като цифровият индикатор дава отрицателен резултат. Назначена е експертиза за изследване на кръвта на починалия за наличието на алкохол и наркотични вещества. Уведомена е Окръжна прокуратура Добрич. Образувано е досъдебно производство.

Тежката катастрофа отново предизвика полярни мнения в Добрич и повдигна въпроса както за движението на селскостопанските машини по републиканската пътна мрежа, така и за зачестилите случаи на тежки инциденти по пътищата след употреба на наркотични вещества.