30-годишният Джордже Йонеску е от фермерите, които активно търсят клиенти за своята продукция. Той отглежда дини в румънския район на Дъбулени. Местните плодове са всеизвестни със своята сладост и се радват на високо търсене. Йонеску ги доставя до вратата на клиента, съобщава Agrointel.
Евро 2024 донесе радост на част от турските фермери
Младият производител на дини и пъпеши вярва, че хората, които не могат да достигнат до пазара, трябва да може да ги получат директно в дома си. За целта обаче те трябва да направят минимална поръчка, която възлиза на 100 леи (почти 40 лв.). Ако са няколко души, задължително се уточнява конкретен сборен пункт, на който ще бъде доставена поръчката.
Джордже Йонеску събира реколтата си от дини и пъпеши от 4 хектара поле. Той редовно ги продава на пазарите в Букурещ. Преди две години взема решение да започне да приема онлайн поръчки. Цената е същата като на пазара - 4 леи/кг (1,58 лв.) дини и 7 леи/кг (2.76 лв.) пъпеши.
Румънският фермер е организирал така производството, че да има продукция за по-дълъг период от време.
Ако ние не се популяризираме продукцията ни, никой отвън няма да го направи. От миналата година предлагаме доставки до дома, защото мнозина не могат да стигнат до пазара, особено старите хора. Аз и мои роднини доставяме направените поръчки със собствен микробус, обикновено на територията на Букурещ, споделя Йонеску.
Поради изискването за минимална стойност на доставката, фермерът често получава обаждания от комшии, които са се организирали да купят дини заедно.
Вечерта отивам на адреса, който са ми дали, и им давам дините и пъпешите. Ние сме сигурни в качеството на плодовете. Не работим с куриерски компании. Цените ни за доставка са подобни на тези на пазара, допълва производителят, който редовно рекламира реколтата си в социалните мрежи. Той вярва, че все повече клиенти ще правят поръчки онлайн.
Вижте още:
Топ страните, които доминират на пазара на дини в ЕС
Производител: Сезонът на дините стартира по-рано
Производител: С порастване на обема на стопанството, административната тежест се увеличава
0 КОМЕНТАРА