Днес по време на парламентарния контрол в Народното събрание, Министър Найденов заяви, че режимът за регистрация на земеделските производители по търговския закон, заложен в закона за борсите и тържищата ще бъде премахнат.

 

Той допълни, че докато промените бъдат гласувани, производителите, няма да бъдат глобявани, ако продават продукцията си на борсите. За това Министър Найденов е разговарял с председателят Едуард Стойчев на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, която извършва контрола по спазването на закона.

 

Министър Найденов, допълни, че промените вече са готови и се очаква бързо да бъдат приети в Народното събрание. Той разясни, че новите изисквания са имали за цел да защитят производителите от "рекет" от страна на търговците, но се е получил обратния ефект. Министърът поясни, че е водил разговори с Министерството на икономиката, което трябва да внесе наложащите промени, това да стане възможно най-скоро, за да не се затрудни пласирането на продукцията на производителите на плодове и зеленчуци.