Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов представи днес новия шеф на Държавен фонд „Земеделие” пред началниците на отдели във фонда, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Той подчерта при представянето, че ще се даде шанс на тези, които са доказали компетентността си и имат желание да работят, да продължат да работят и занапред и заяви, че няма да има „чистка” във ведомството.

Трябва да бъдат оправдани големите обществени очаквания към фонда, заяви още министърът и гарантира, че има категоричното намерение да поднови диалога между министерството и фонда, какъвто в последните години е липсвал.

Новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева от своя страна заяви, че ще разчита изключително много на създаването на силен експертен екип. Тя информира още, че Управителният съвет й е възложил да изготви нов устройствен правилник на фонда. Изпълнителният директор заяви своята готовност пред началниците на отдели, да бъде определен един ден от седмицата, в който да бъдат поставяни пред нея всички възникнали проблеми от служебно естество, на които да се търсят своевременни решения.