Служебният министър на земеделието проф. д-р Христо Бозуков посочи като свои заместници Атанас Добрев и Крум Неделков, както и приоритетите, които ще следва в рамките на своя служебен мандат.

Министър Бозуков: ДФЗ и БАБХ се изживяват като държава в държавата

Доц. Крум Неделков от януари 2020 г. е заместник-декан по учебно-методична дейност на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Специализирал е в САЩ, магистър по ветеринарна медицина, притежава научна степен доктор. В екипа на проф. Бозуков той ще отговаря за "Животновъдство" и "Растениевъдство". 

Атанас Добрев доскоро бе заместник на Десислава Танева в аграрното министерство с ресор "Гори" и е единственият, който ще продължи на същата позиция в служебния екип. Все още не са ясни имената на другите заместник-министри, които ще отговарят за директните плащания, ПРСР, поземлени отношения и т.н. Очакват се още две назначения.

„Стремим се да търсим за тези постове хора експерти, които да са честни и отговорни. В момента е доста трудно да намерим конкретните хора. Но имаме вече визия по въпроса", увери министърът.

Той потвърди и имената на своите съветници, за които Агри.БГ вече писа, а именно – Явор Гечев, Емил Дърев и Светла Бъчварова.

„Съветниците са все хора известни и специалисти. Сред тях има заместник-министри, изпълнителен директор на ДФЗ, председател на Комисията по земеделие. Това са все хора компетентни, които ще ми бъдат от полза и познават добре сектора, за разлика от някои предишни, които са били със средно образование и не знам до колко са били полезни“, намекна проф. Бозуков.

Министърът: "Искаме да работим в посока да върнем доверието на земеделците и на гражданите в институцията."

В момента се прави функционален анализ на дейността на структурите в рамките на министерството и  едва след като е готов, ще се прецени къде има нужда от кадрови промени, посочи служебният министър на въпрос дали ще предприема рокади и какви.