Ще работим за нормалното функциониране на отрасъла, разчитайки на експертизата, но ще бъде проявявана нулева толерантност към корупцията, каза служебният министър на земеделиетопроф. д-р Христо Бозуков по време на среща с второстепенните разпоредители с бюджетни средства към МЗХГ.

Заместник-министрите по земеделие са ясни?

Служебният ресорен министър заяви още, че приоритет е секторът да функционира нормално и без сътресения. "Ще бъдем безкомпромисни. Това не е реваншизъм, такъв няма да има. Който изпълнява задълженията си, няма причина да се притеснява”, категоричен бе той.

Министърът заяви, че предстоящите плащания за земеделския сектор ще бъдат разплатени без закъснения, спазвайки сроковете.

Проф. Бозуков поиска отчети за изпълнение на бюджетните рамки на второстепенните разпоредители за 2021 г, както и информация от директорите им за най-належащите оперативни действия и проблеми, пред които са изправени структурите.

Земеделският министър възложи на всяка от тях да представи предложения по Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта е да се оптимизира разпределението на средствата в него. Предложенията следва да са аргументирани и съобразени със Зелената сделка на ЕС.

Междувременно стана ясно, че на 18 май от 11:30 часа на летището край град Горна Оряховица ще бъдат представени самолетите за противоградова защита. На събитието ще присъства инж. Ваньо Славеев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за борба с градушките.