Считате ли, че във всеки бранш може да има само една представителна организация – с това питане Министерството на земеделието се обръща към фермерите и заинтересованите страни във въпросник, който е част от разработката на проект на Закон за представителните браншови организации за производство и преработка на селскостопански продукти.

Гласувайте: Бихте ли подкрепили освобождаване на субсидиите от данъчно облагане?

В този въпросник вие ще може да си кажете мнението за това, дали е необходимо браншовите организации да предоставят информация за дейността си и членската си маса, както и дали при тяхното формиране може да се приложи териториалният признак.

Документът може да изтеглите тук, да го попълните и изпратите по имейл на [email protected] до 17 юни.

Въпросникът съпътства консултациите, които са част от работата по изготвяне на цялостна предварителна оценка на въздействието от подобен закон. В него е предвидено да се въведат изисквания за национално, областно и регионално представителни браншови организации. 

Освен това всички желаещи при спазване на условията за представителност могат да бъдат вписани в Регистър на областно, регионално и национално представителни браншови организации, който ще се поддържа от Министерството на земеделието.