Специално мобилно приложение на Министерството на земеделието (МЗХГ) ще позволи на фермерите и всички заинтересовани лица да следят на телефона си изготвянето на Националния стратегически план. 

Министерството откри потребностите на фермерите за новата ОСП

Това стана ясно по време на онлайн среща с представители на бранша, на която ресорното министерство представи Проекта на идентифицирани потребности за новата ОСП 2021-2027 г. 

Чрез това приложение потребителите ще имат достъп до актуалните новини и събития, свързани с изготвянето на Стратегически план на ОСП. Те ще могат да получават и нотификация за предстоящи събития, които ще се появяват директно на екрана на телефона.

По време на срещата стана ясно още, че Министерството скоро ще публикува също „Зелен наръчник“ и предварителната условност „Кръстосано съответствие“. Идеята е наръчникът да включва всички възможни интервенции, както и предложенията на бранша до момента. Целта е "да се направят опростени схеми и мерки за кандидатстване в следващия програмен период, които да са лесно проверими“, поясни заместник-министър Вергиния Кръстева. 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Танева: Показваме на ЕК стратегическия си план в края на 2020 г.

Ефектът от мерките по ПРСР се усеща поне след 2 години

Вече онлайн: Вижте проекта на SWOT анализа на селските райони

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.