Промени в числения състав на четири областни дирекции „Земеделие“ (ОДЗ) предвижда Проект на Правилник за изменение на Устройствения правилник на областните дирекции „Земеделие“, който е на обществено обсъждане до 19 май.

Не изпускайте приеми и плащания през месец май

Численият състав на ОДЗ Ловеч се увеличава с една щатна бройка – от 56 на 57. За сметка на това се отнема една щатна бройка от ОДЗ Русе, където служителите вече ще са 52.

Изменя се също щатният състав на ОДЗ Силистра, като нараства с три щатни бройки – от 54 на 57. За да се компенсира това увеличение, се реже численият състав на ОДЗ Видин – от 62 на 59 щатни бройки.

Като очаквани резултати от Министерството на земеделието посочват повишаване на ефективността на работа на земеделските дирекции в Силистра и Ловеч, от една страна, и оптимизиране на числеността на техните колеги във Видин и Русе, от друга.

Преди да предложи такава промяна, ресорното министерство е анализирало работата и натовареността на структурите в Ловеч и Силистра, като са съпоставени следните показатели: брой регистрирани земеделски стопани, брой бенефициенти, заявили площи за подпомагане, брой подлежащи на теренна проверка БЗС, брой землища с изготвени споразумения/разпределения за създаване на масиви за ползване и извършени административни услуги.