Земеделският министър Васил Грудев и посланика на Китайската народна република в България Н. Пр. Уей Дзинхуа обсъдиха разработената от МЗХ концепция за създаване на Център за сътрудничество „16+1” в областта на земеделието между Китай и страните от Централна и Източна Европа в България, съобщават от МЗХ.
 
Министър Грудев подчерта, че страната ни има принципната подкрепа на всичките 15 страни от Централна и Източна Европа за създаване на центъра у нас, като 7 от тях вече официално са потвърдили съгласието си за учредяването му. Китайският посланик информира министъра, че на 16 декември т.г., в Белград ще се проведе срещата на ръководителите на страните от ЦИЕ и Китай.
 
„Най-важният приоритет за нас е продължаване и задълбочаване на отношенията между двете страни в областта на земеделието“, каза  министър Грудев. „Радвам се, че  в началото на ноември, ще посрещнем китайски изложители, на които ще предоставим щандове за участие в специализираните международни изложения в областта на селскостопанските продукти, храните и напитките, в София“, каза още министър Грудев.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!