Възможността български фермери да се обучават в Израел бе осъдена по време на среща между министъра на земеделието и храните Десислава Танева и делегация на Кнесета на Израел, водена от председателя на Групата за приятелство Израел-България Ейтан Броши, съобщиха от МЗХ.

На срещата присъстваха и Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан,  извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел в София и Игал Гуета, член на Групата за приятелство Израел-България в Кнесета на Израел. „Целта е нашите фермери да се научат на иновативни практики от Израел“, заяви министър Танева. Тя  посочи още, че обменът на добри практики в областта на напоителните системи е много важен. По думите й, от модела на Израел можем да получим знания и да модернизираме хидромелиоративната структура. 
 
От своя страна Ейтан Броши заяви, че реализирането на идеята за обучение на български фермери в Израел може да се осъществи чрез обучителна програма. Той изрази надежда, че фермери от Израел ще могат да инвестират в България в областта на земеделието. 
 
Министър Танева и делегацията на Кнесета на Израел изразиха задоволство от сътрудничеството между двете страни в областта на земеделието. Делегацията е на посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.