Днес Мирослав Найденов  заминава на посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), Катар и Кувейт заедно с бизнес делегация, в която е и главният секретар на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) Ивайло Тодоров. Визитата на министъра през цялата тази седмица.


В програмата  е включено участие в Министерска конференция по въпросите на пълноценното хранене в Съвета за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив – Форум по прехраната в Абу Даби, ОАЕ. Конференцията се организира от Министерството на околната среда и водите на Обединените арабски емирства. Министър Найденов ще участва във форума по покана на министъра на околната среда и водите на ОАЕ д-р Рашид Ахмад бин Фахд.

Воаяжът на министър Найденов в Катар е по покана на министъра на околната среда и водите Абдулла бин Мубарк бин Абуд Алмудади. Двамата министри ще проведат работна среща, на която се очаква да се обсъди разширяването на българо-катарското сътрудничество в областта на земеделието и по специално в зърнопроизводството, маслодайните култури, преработката на слънчоглед, месното животновъдство, месопреработката на овче, говеждо месо, както и възможности за продажба на поливни системи. Възможностите за сътрудничество в областта на безопасността на храните, както и в областта на ветеринарната медицина и растителната защита са другите теми, по които двамата министри ще разговарят. Друг важен момент за разширяване на българо-катарското сътрудничество е обсъждане на разширяването на търговския стокообмен със селскостопански стоки между България и Катар. В тази връзка, представителите на бизнес делегацията водена от Найденов ще се срещнат с катарските си партньори с цел постигане на конкретни договорености.

Запаленият авджия   ще се срещне и с председателя на Държавната агенция по земеделие и рибни ресурси на Кувейт Джасим Ал-Бадер. Очаква се да бъдат обсъдени въпросите, свързани с активизирането на двустранното сътрудничество между България и Кувейт.


© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!