Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с посланика на Катар в България Н. Пр. Мохамед бен Али Алнуейми. По време на срещата, която се проведе в Министерството на земеделието и храните, проф. Греков даде на посланика меморандум за сътрудничество с Катар в областта на овцевъдството, който трябва да бъде съгласуван, съобщават от пресцентъра на МЗХ.

 

Той подчерта, че с него ще бъде сложено добро начало между България и арабската страна в продажбата на агнета. Очаква се още в първия месец на 2014 година меморандумът да бъде подписан и от двете страни. „Ние много се надяваме на този меморандум, защото от страна на животновъдите, той се посреща с голям интерес, особено в областта на овцевъдството. По този начин ще дадем възможност на гражданите на Катар да консумират едни от най-вкусните меса.

 

Няма да скрия и надеждата, която имам към този меморандум, че по този начин българските производители ще имат възможност да реализират своята продукция. От нас зависи бързото решаване на този въпрос“, каза още министър Греков. Той допълни, че подписването на меморандума ще бъде най-големият подарък за двете страни.

 

От своя страна посланикът на Катар Н. Пр. Мохамед бен Али Алнуейми заяви, че правителството на арабската държава подкрепя българското правителство в усилията, които полага за развитие на земеделието. „Моето правителство подкрепя Вашето, защото то е много силно. Нашите взаимоотношения ще продължат да се развиват“, каза още Н. Пр. Мохамед бен Али Алнуейми.

 

Посланикът на Катар подчерта, че българското месо е най-доброто и изрази надежда създадените връзки между двете страни да продължат да се задълбочават.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!