Утре, 1 април, от 11.00 ч. министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие Паметна плоча, посветена на „120 години Регионална дирекция по горите - Бургас”. С тази инициатива се поставя началото на националните тържествата по повод предстоящата „Седмица на гората – 2014”, която традиционно се чества през първата пълна седмица на месец април.

 

Събитието ще се състои пред сградата на Регионална дирекция по горите – Бургас на ул. „Иван Шишман” 8. Там ще се отбележат още три годишнини - „135 години Горска служба в България”, „120 години Регионална горска служба” и „105 години Съюз на лесовъдите в България”.

 

От 13.00 ч. на същия ден, министър Греков ще открие Националното тържество, посветено на „Седмица на гората – 2014”, в местността „Ханска шатра” на територията на „Държавно ловно стопанство – Несебър”. Министърът ще връчи и традиционните награди „Лесовъд на годината“; „За цялостен лесовъдски принос“ и ще отличи служител по контрола и опазване на горите.

 

На събитията ще присъстват зам.-министър д-р инж. Валентина Маринова, зам.- министър Бюрхан Абазов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите /ИАГ/ инж. Григор Гогов.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!