Министър Димитър Греков се срещна с президента на Международния съвет по лова и опазването на дивеча Бернар Лозе, информират от пресцентъра на МЗХ. „За нас е изключително важно да развиваме сътрудничеството с такива авторитетни световни организации като Международния съвет по лова”. С тези думи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се обърна към президента на Международния съвет по лова и опазването на дивеча (CIC) Бернар Лозе на среща в МЗХ.

 

Двамата обсъдиха възможностите за провеждане на Генералната асамблея на CIC през 2015 г. в България и напредъка по проекта за създаване на Международен център за контрол на болестите по дивите животни у нас. „Убеден съм, че страната Ви ще се справи отлично в случай че бъде домакин на Генералната асамблея догодина. Това ще е голяма възможност за България да представи пред света своето богато биоразнообразие”, заяви Бернар Лозе.

 

На срещата присъстваха още Генералният директор на CIC Тамаш Маргеску, проф. Никола Белев, регионален представител на Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) за Източна Европа, заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, изпълнителният директор на ИАГ инж. Григор Гогов и председателят на Националното ловно-рибарско сдружение Иван Петков.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!