Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна министерството с представители на местни пчеларски организации, съобщиха от пресцентъра на МЗХ. „Обединението на пчеларските организации ще осигури по-добри пазари на българските производители на мед”, заяви пред пчеларите министър Греков.

 

[news]

 

По думите му когато са обединени пчеларите ще работят по-добре. „Когато сте обединени, ще може да произвеждате еднородни стоки и да осигурявате по-големи количества мед, което ще ви гарантира сигурни позиции на външните пазари”, каза още министърът. Той заяви, че пчеларството е важен сектор за българското земеделие, информират от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

 

”Вратите на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) са отворени за диалог със сектора”, допълни министър Греков. По време на срещата пчеларите споделиха проблеми, свързани с организацията на производствения процес, както и с опрашването и опазването на пчелните семейства.

 

Фермер.БГ припомня, че пчеларски организации подписаха споразумение за обединение на сектора. Очаква се на 7 февруари да бъде съставена работна група, която да работи по регистрацията на национална обединена браншова пчеларска организация.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!