Животновъдството е символ на българщината и Националният събор на овцевъдите го доказва. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков при откриването на Третото издание на събора, предаде репортер на Фермер.БГ.

„Българинът е свързан с животновъдството от древността. Животновъдството е основният отрасъл от селското стопанство. Животновъдството е отдаденост, ежедневен труд и постоянство“, подчерта министър Греков.

За пореден път една добра инициатива събра на едно място българските животновъди, посочи Симеон Караколев, организатор на Събора.

Гайдари от Калофер и кукери от Кресна откриха Третия национален овцевъден събор край Петропавловския манастир между Лясковец и Велико Търново. Великотърновският митрополит Григорий отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички участници и гости на събора.

Заедно със земеделския министър Греков, на форума дойдоха зам.-министър Бюрхан Абазов, ръководители на научни аграрни институти, асоциации. Поздравителен адрес получиха организаторите и от премиера Пламен Орешарски.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 






© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!