Освен партньорството си с американския производител на системи за прецизно земеделие Ag Leader, на есенното изложение БАТА АГРО 2015 фирма МикроАкаунт представи прототип на метеорологична система 
 
Какво ново представи фирма МикроАкаунт на есенното изложение БАТА Агро 2015? 
Владимир Николов – търговски директор: И тази година не пропуснахме да представим нови продукти в сферата на прецизното и ефективно земеделие. На БАТА Агро направихме официалната премиера на най-новото звено от предлаганите от нас продукти, а именно Ag Leader Technology – водещ американски производител на технологии за прецизно земеделие.

 
Разкажете малко повече за Ag Leader?
Ag Leader е компания за производство на техника и оборудване за прецизно земеделие, основана е през 1992 г. в САЩ. Първият продукт, който фирмата пуска на пазара, е система за измерване и картиране на добива за комбайни. Технологията е патентована и е най-точната в света – отклонението, което дава, е само между 1% и 3%. Не случайно с тази система производители като John Deere, New Holland, Case IH и др. оборудват своите комбайни през последните 25 години още в завода. След създаването на монитора за добив, Ag Leader се развива много бързо и пуска на пазара GPS навигационни системи за водене в прави линии, системи за автоматично управление, модули за контрол на сеялки, пръскачки и много др. През 2014 г. Ag Leader е номер едно по продажби в САЩ.
 
Какво друго ви накара да се спрете точно на марката Ag Leader за партньор?
Следим от няколко години развитието на Ag Leader и освен всички плюсове, които досега изброих, силно ни впечатли технологията за безжичен обмен на данни Ag Finiti, която американците са разработили – тя пести много време и премахва бариерата, на която не рядко сме свидетели, а именно трудността, която някои механизатори срещат при работа с модерните дисплеи в тракторите. Системата е лесна за инсталация – трябва единствено да се постави безжичния USB-адаптер в дисплея. Не на последно място са високият стандарт за техническо обслужване и двугодишната гаранция на продуктите.

 
Сега ли стартирате работата си с Ag Leader?
Цветомир Несторов – Управител: Започнахме да работим с партньорите ни от САЩ още през пролетта, но умишлено изчакахме достатъчно време, за да можем сами да тестваме продуктите, да ги внедрим при някои пилотни клиенти. Освен това увеличихме екипа си от сервизни инженери, като всички те преминаха обучение в академията на Ag Leader за Европа. Програмистите ни добавиха нови функционалности, за да могат клиентите ни да прехвърлят очертания на блокове, имоти и КВС между  софтуера Агро Офис® и дисплеите Ag Leader, които между другото ни впечатлиха с функционалности на фона на всички други марки навигации, когато ги „разучавахме“. 
 
Какво друго показахте на щанда си на БАТА Агро?
Още нещо ново, което посетителите видяха, е прототипът на най-новия ни продукт – Агро Офис® Метео. Това е система, която дава информация в реално време на фермера за локалните метеорологични стойности в неговите блокове. Системата се състои от метеостанции и компютърен софтуер.

 
Метеостанциите са за базата и за полето. Моделът за базата изисква захранване от ел. мрежата и следи всички показатели – количество на валежа, температура и влажност на въздуха, температура и влажност на почвата, атмосферно налягане, скорост и посока на вятъра. Моделът за полето е напълно автономен и се зарежда от слънчев панел. Той следи нивото на валежите, температурата и влажността на почвата. Асемблираме ги така, че цената да е изключително достъпна – мислим за цена около 500 лева за полевия модел, а цената на другия ще е малко по-висока. 
 
От другата страна на системата е софтуерът Агро Офис® Метео. В него, към всеки блок в района на съответна метеостанция, се показват стълбчета с валежа, температурата и другите показатели.  Освен това софтуерът съхранява хронологично всички данни – по дни, седмици, месеци и години. 
 
За контакти и допълнителна информация:
 
МикроАкаунт:

тел. 052 / 60 15 18

www.agro-office.com
 
 
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!