Чисто новата серия на корпорация AGCO - Massey Ferguson 8S вече е и на българския пазар. Компанията, заедно с официалния вносител на бранда за България - Варекс, представиха иновативната машина пред журналисти. 

Бизнесът започва след доставката на агромашината

Massey Ferguson 8S е логичното решение на всички предизвикателства на фермерите, тъй като е разработен съвместно с тях. Със серията трактори се  отбелязва една нова ера в земеделието на „опростени, надеждни и свързани“ машини. 

Наред с всичко изброено до тук, MF8S.256 заслужено грабна и приза Трактор на годината за 2021 г. Ето защо!

“Много неща направиха машината Трактор на годината 2021. Това е един проект, който Massey Ferguson работят вече 7 години в тясно сътрудничество с фермерите в Европа. Като резултат от дългогодишни проучвания на потребностите на различните типове фермери, които в Западна Европа са наистина разнообразни, тази обратна връзка е вложена в един изцяло нов проект, който е започнат центриран около самия клиент. Не е случайно, че в интродукцията започва с това, че е поставена седалката с фермера и оператора и около нея е изграден самия трактор. 

Това е правилният подход за произвеждане на машини в днешно време, т.е когато производителят не се опитва да съобразява потребностите на клиентите си с неговите собствени възможности, а по-скоро пътят е обратен - съобразява възможностите на машината с потребностите на клиента”, коментира Филип Лазаров, търговски директор на Варекс пред Трактор.БГ.

Машина събира в себе си всички най-високи технологии на XXI век за надеждност, свързаност, дистанционно управление и съхранение на данни. Новото бижу в портфолиото на компанията предоставя точно това, което операторите искат като функционалност, в комбинация с надежден сервиз от Варекс.

“Важното за всеки клиент, който има машина от Варекс ООД, е, че има екип, който е близо до него и на който може да се обади в случай на необходимост. Няма клиент, който да бъде оставен без съдействие, предвид, че техниката изисква известно познание и опит, който нашите сервизни екипи имат”, разказа Милен Радуков, директор “Следпродажбени услуги” в компанията.

Серията разполага с четири модела трактори, които се отличават с уникалната си инсталация на кабина/двигател „Protect-U“ и радикалния си „нео-ретро“ дизайн. Изградени на 3,05 м. междуосие, тракторите са с максималната мощност от 205 к.с. до 265 к.с., всички с 20 допълнителни конски сили от електронното управление на мощността на двигателя (EPM). 

Друго, което отличава тази серия трактори е, че разполага с най-тихата кабина на пазара. Отделно новите DYNA-7 и DYNA E-POWER трансмисии гарантират сцепление и мощност - там, където земеделците се нуждаят от тях. Освен мощни, новите трактори са и изключително икономични, като с тях получавате 25% повече ефективност и 5% повече икономия на гориво.

Всички тези функционалности правят машините от серията първи избор за редица земеделски производители вече и у нас. 

“Вече имаме реализирани продажби на първите машини, което е изключително положително. Българските фермери определено насочват погледа си към новата серия MF8S, като са във вход текущи разговори с много добри отзиви, свързани с детайли по машините. Добре известно е, че успехът е в детайла! А тази машина не прави никакъв компромис с детайлите”, категоричен е Филип Лазаров.

Машината, която променя правилата в земеделието вече е в България

Детайлът, който грабва родните фермери не е само един. И как иначе!

“Тези детайли, свързани с комфорта, способността на човек да се чувства наистина на мястото си в един трактор от MF, излизат на преден план в днешно време, за което е необходима, естествено, върхова технология. Вече 7 година нямаме впечатления с компромиси, по отношение на самото представяне на машините, а виждаме тази тенденция на правенето им по-близки до самия потребител”, обясни още търговският директор на компанията.

Кооперация AGCO, също както и Варекс, не спира да се развива, за да предоставя все по-иновативни и цялостни решения на своите клиенти. През 2020 г. компанията завърши придобиването на допълнителни 15.7 хектара до съществуващата фабрика в Бове, Франция. 

Разширението дава възможност за бъдещо развитие и разрастване на фабриката в посока подобряване на ефективността при съхраняване на компонентите, вертикалната интеграция на производствения процес и създаване на нови продукти, обясни Пол Даудесуел, бизнес мениджър, отговарящ за продажбите в България.

“Когато технологиите не губят човешкия си облик и когато са в услуга на хората, за които са предназначени, винаги получаваме един краен резултат, който няма как да не бъде близък до съзнанието и сърцето на потребителите. В крайна сметка, не отдалечаването на технологията от човека, а приближаването й, е начинът, по който можем да бъдем успешни. Считаме, че това е бъдещето в нашето развитие!”, заключи Филип Лазаров.

Допълнителна информация за новата серия MF8S, както и за останалите машини от портфолиото на фирма Варекс, може да получите на телефон 02 /930 99 70 или в интернет на адрес www.varex.bg