Собствениците на четири стопанства ще трябва да преместят животните си от незаконно използваните терени под мостове на републиканската пътна мрежа.

Дупница слага край на набезите на едри животни

Това стана ясно днес на брифинг на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски.  Той обобщи резултатите от проверката, разпоредена от него след пожара, който повреди мост на автомагистрала „Струма“ край Дупница, съобщи БНР.

Проверката е обхванала 3 808 пътни съоръжения. Установено е, че на 120 места сервитутите под мостовете са превърнати в сметища.

На четири места стопани си харесали терените и започнали нерегламентирано да отглеждат там едър рогат добитък и птици. 

Георги Терзийски: „Най-често под мостовите съоръжения установяваме струпването на битови и строителни отпадъци, гуми, както и събирането на селскостопанска зимнина, тоест сено. Много често гражданите в летните месеци използват съоръженията като място за отглеждане на животни."

Ремонтите и укрепването на виадукта на „Струма“ ще продължат около четири месеца и ще струват 1,86 млн. лева, каза Георги Терзийски след инспектирането на почистването от отпадъци и възстановяването на съоръжението.