В рамките на деловата програма на тазгодишното издание на международните специализирани изложби „Винария“, „Фудтех“ и „Хорека Пловдив“ в Международния панаир в Пловдив ще се проведе и семинар на тема ,,Етикетиране на храните - по-добра информация за потребителите“.

 

Форумът е организиран от Асоциацията на месопреработвателите в България и започва на 3 април от 12.30 ч. в Конгресен център. От асоциацията информират, че целта е запознаването на членовете на АМБ с новото законодателството относно етикетиране на храните, което ще се прилага от 13.12.2014 г.

 

Идеята е да се съберат на едно място производители, преработватели и контролни органи, които да обсъдят заедно актуалните проблеми по етикетиране на продуктите и предстоящото прилагане на регламент 1169/2011. Водещите лектори ще представят актуалното законодателството за етикетиране на храните, както и новите аспекти във връзка с прилагане на Регламента.

 

Специално внимание ще бъде отделено на специфичните изисквания към етикетиране на месо и месни продукти и сроковете за въвеждането им за България.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!