На своя щанд на изложението SIMA във френската столица в Париж McCormick показа на своите клиенти модела X8.680, който за първи път бе представен на Агритехника 2015 в Хановер.

 

 

Върховата серия на McCormick X8 достига 310 к.с., има впечатляващ външен вид, водещи технологични решения и се представя отлично в работа. От компанията-производител Argo Tractors разказаха, че са се потрудили сериозно върху кабината и отделните компоненти, за да създадат машина с максимален комфорт, полза и ефективност за земеделските производители.

 

 

Тракторите от серия Х8 са стандартно оборудвани със сертифицирана ISOBUS система, която управлява съвместимия прикачен инвентар чрез специално меню на 12-инчовия DSM сензорен монитор. Мощната хидравлична система със затворен център е снабдена с помпа с регулируем обем с дебит 157 л/мин (или 212 л/мин. като опция) и може да захранва до 10 електрохидравлично управляеми разпределителя. Предният мост е с електронно-управляема паралелограмна система на окачване и дискови спирачки в маслена баня за максимална сигурност и комфорт на оператора.

 

 

Друг модел, който можеше да се види на SIMA, беше добре известният в България X7.680 и  усъвършенстваната нова версия в червен металик X7.690, която предлага повече мощност - 230 к.с.  и е с нова кабина с повече удобства. На джойстика има бутон за по-удобно управление, който позволява на оператора да запамети четири функции, като автоматична смяна на скоростите, заключване на диференциала, движение напред и т.н. Серията Х7.6 е снабдена със системата Stop & Action, която изключва съединителя когато операторът натисне педала на спирачката, позволявайки на PS-Drive трансмисията да предостави гладко управление, подобно на това при VT-Drive безстепенната варио-трансмисия.

 

 

Новости имаше и при тракторите Landini.Новата серия специализирани трактори Landini REX 4 се представи с изцяло обновен външен вид и множество подобрения. Освен избор между четирите версии за лозя и овощни градини F, GT, GE и Vклиентите могат да избират много варианти и опции, които им позволяват да оптимизират машините според нуждите си. Двигателите са надеждните 4-цилиндрови, 2,9-литрови Deutz T4i от 70 до 111 к.с. Трансмисията е на Argo Tractors, с механичен или хидравличен реверс, 4 скоростни предавки и 3 диапазона с възможност за опционални Hi-Lo, High-Medium-Low и крипер.

 

 

Кабината е напълно обновена и има функция за херметизация, 4-та степен на защита. Ще бъде пусната в производство след предстоящото сертифициране, за да е удобна за работа при пръскане с препарати и химикали без да се налага оператора да използва маска в кабината. С всички подобрения тракторите от новата серия Rex 4 бяха отличени като премиум трактори в специализирания сектор на наскоро проведеното изложение АгромашЕкспо в Унгария.

 

На SIMAфренската компания Sulky за пореден път показва върхови технологии в почвообработката и тороразпръскването.

 

Новата 3-метрова сеялка за слята повърхност Sulky XEOS PRO EVO позволява двойно увеличаване на продукцията с намаляване на разходите наполовина. Тя е снабдена със сеещо устройство CULTIDISC, монтирано на паралелограм и оказващо 80 кг натиск, което работи еднакво добре с всички видове култури във всякакви условия – при минимални обработки или след оран. Здравата конструкция гарантира оптимално качество на засяване с прецизен контрол на дълбочината и помага за постигането на висока работна скорост. Сеещото устройство е по-леко с 400 кг от предшественика си и е снабдено с 1000-литров бункер, което позволява на сеялката да се агрегатира и към по-малко мощни трактори. При необходимост 3-метровата XEOS PRO EVO може да се допълни със Sulky Cultiline HR брана с 4 ротора на всеки метър или с дисково култивиращо устройство Sulky Cultiline XR. Така работната скорост може да се увеличи до 12-14 км/ч при оптимални условия в началото на сеитбения сезон. По всяко време двете устройства могат да се сменят само за няколко минути, което повишава мултифункционалното приложение на комбинираната сеялка.

 

 

Новият бункер DUO осигурява възможност за внасяне на втори продукт по време на сеитба, напр. фито-фармацевтични продукти, торове или втори вид семена. Това решение отваря път на обещаващи нови технологии за едновременно отглеждане на повече култури като алтернатива на традиционното растениевъдство. DUO бункерът е с капацитет 70 литра и внася продукта с голяма прецизност от 0,5 до 30 кг/ха в непосредствена близост до основното семе. Управлението става от конзолата VISION DUO.

 

 

Тороразпръскващите машини Sulky от гамата X40+ и Х50+ предлагат още повече прецизност и удобство при работа. Нова опция, самозатварящо се покривало на бункера с хидравлично управление от кабината, се предлага за цялата гама. Тази функция улеснява операциите по пълнене.

 

 

Като допълнително оборудване се предлага хидравлично регулируем дефлектор между двата разпръскващи диска.  Това устройство позволява да окрайчваме полето, движейки се по края му със затворена клапа от страната на границата.  Това е особено полезно при торене на пасища или при някои конфигурации на блокове със зърнени култури, като дава възможност окрайчването да стане по най-добрия начин. Тази опция допълва TRIBORD 3D системата (разпръскване по релсовата сеитба), която е възможна вече освен за дясната страна и за лявата(като опция).

 

Цялата гама на X40+ и X50 + може да се поръчва с ISOBUS конектор, да се допълва с терминал Quartz 800, и да се използва с ISOBUS системи на друг производител, ако са монтирани в трактора на клиента: терминали за секционен контрол и регулиране на нормата (GS 2630 [John Deere], Vario 10.4 [Fendt], IntelliView IV [NH], AFS 700 [CASE], Tellus/Tellus Go [Keverneland], както и сTMX 2500 Trimble).


Повече информация за цялостното портфолио с машини можете да получите в сайта на официалния вносител на брандовете за България - Оптиком ООД, както и на тел: 0700 20 205.