Massey Ferguson, световна марка на AGCO, беше наградена с престижната френска награда за чуждестранен износител. Наградата е признание за големия принос, който производствената фабрика за трактори на Massey Ferguson в гр. Бове в региона на Пикардия прави за страната и региона, като се превръща във водещ пример измежду чуждестранните инвеститори, които са базирани във Франция.
 
Наградите Les Grands Prix de l'Export са организирани от BFM Business, France’s Economics TV и Radio каналa за новини. При избора си в селекцията за чуждестранен износител журито търси чуждестранна компания, която има значителен принос във Франция с множество продукти, която да е с добре разпознаваема марка в своя сектор. Ключов партньор на мероприятието и член на журито е френската агенция, подпомагаща бизнеса във Франция и спомагаща за разрастването на износа. На церемонията в Париж, представителят на френската агенция Мюрел Пенико връчи наградата за чуждестранен топ износител на Ричард Маркyeл, вицепрезидент и директор на Massey Ferguson за Европа, Африка и Близкия изток.
  
Massey Ferguson се управлява от дружеството майка AGCO, което е със седалище в гр. Дълът, Джорджия – САЩ. Фабриката в гр. Бове конструира и произвежда трактори Massey Ferguson от 80 до 400кс. Тя е най-големият производител и износител на селскостопански машини във Франция. Около 14 500бр. трактора напускат поточната линия всяка година, от които 85% се транспортират по целия свят. През последните дванадесет месеца четири нови серии трактори са били пуснати в производство и представени на световните пазари.
 
 
Подробности по темата четете в www.tractor.bg