Трактор Масей ФергюсънМасей Фергюсън (Massey Ferguson) търговската марка на корпорацията AGCO отпразнува своята 50 годишнина. Повече от половин век от съществуването на марка Massey Ferguson остава непроменен червеният цвят на селскостопанските машини, но технологията се е развивала всяка година. Това позволява на селскостопанската техниката с марката Масей Фергюсън (Massey Ferguson) да бъде една от най-добрите в света. 

Ръководството на AGCO наскоро обяви решението да се направи марката Massey Ferguson лидер в Европа за производство на земеделска техника, което е подкрепено със солидна производствена програма. "Днес ние имаме най-добрата гама от продукти за всички времена. Но ние не намаляваме темпото и постоянно пускаме по-нови модели," - каза вице-президентът на корпорацията AGCO и изпълнителен директор на Масей Фергюсън Ричард Марквел, по време на честването на марката във френския град Бове.

В България селскостопанската техника на Massey Ferguson се появи през 90-те години, и до сега продължава да се търси постоянно от земеделските производители. "Massey Ferguson” е висококачествена, мощна и издръжлива техника, което е особено важно за българските условия. Но преди всичко Massey Ferguson - това е върхова технология, комфорт и надеждност. Техниката е не само удобна за експлоатация, но бързо се изплаща, което обяснява популярността на марката в света и в България.

Корпорацията AGCO (САЩ), основана през 1990 г., е световен разработчик, производител и дистрибутор на селскостопанска техника и резервни части. Продуктите на AGCO се продават в над 140 страни. В фирмата предлага и пълна гама от технологии за селското стопанство - трактори, комбайни, техника за прибиране на сено, техника за лозарство, обработка на почвата и други съоръжения, чрез глобална мрежа от над 3900 независими дилъри и дистрибутори по целия свят. AGCO продукти се продават под различни известни марки, сред които Massey Ferguson. Корпорацията AGCO - собственик на Challenger, Fendt, Valtra и Massey Ferguson.