Шестото издание на събитието Agroforum ще се проведе на 13 август, вторник, в румънския град Белчугателе, област Кълъраши. Началният час е 16:00, а мястото – експерименталната платформа в седалището на компанията на 12 км от българската граница.

Дигитализацията – от семето до жътвата

На конференцията са поканени всички родни фермери, които искат да споделят своята страст с румънските си колеги. Те заедно ще станат свидетели на последните новости на компанията Mas Seeds и демонстрации на нови селскостопански технологии. 

Днес международната компания за семена разполага с 5 селекционни центъра и мрежа от 191 експериментални платформи в цяла Европа. Всичко започва през 1936 г. от кооперация на земеделци от югозападна Франция.

Тринайсет години по-късно е създаден отделът за семена в рамките на групата Maisadour, който произвежда висококачествени царевични хибриди за бързо разрастващия се френски пазар. 

Амбицията на компанията да бъде водещ производител на семена продължава и до днес - 80 години по-късно.

В момента се произвеждат семена не само за царевица, но и за слънчоглед, рапица, люцерна и други култури. В края на миналата година марката придоби нов облик и име – Mas Seeds, като остана здраво свързана със своите корени.

Повече информация за събитието може да получите от румънските организатори, като се свържете с тях на телефон: +40 743 231 900, или на имейл: [email protected].