Сближаване на позициите между бранш и управляващи за решаване на проблема с горивата, акциза и контрола, може да се стигне в близко бъдеще, но в дебатите по тази тема трябва да бъде включена и най-голямата работодателска организация – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България / КРИБ/. Това коментира Мариела Йорданова, председател на браншовата организация на зърнопроизводителите в Разградска област, цитирана от радио Шумен.
[news]
По данни на продавачите на това оборудване, инвестицията ще е между 15 и 20 хил. лв. за обект, която земеделските производителите считат за непосилна. След проведената пета поред среща с представители браншовата организация на зърнопроизводителите преди дни Министърът на финансите Владислав Горанов е непреклонен за нивомерите и фискалните устройства, с които трябва да бъдат оборудвани ведомствените бензиностанции на фермерите, съобщи Мариела Йорданова. Финансовият министър е обяснил на срещата, че в страната се търгуват големи обеми контрабандни горива, върху които няма начислен акциз и ДДС.
 
Асоциацията на зърнопроизводителите е една организациите, които се обявиха в обща декларация против изискването за оборудване на фермерските цистерни с фискални устройства и нивомери.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!