Мариана Кукушева ли ще е следващият земеделски министър?  Списъкът на проектосъстава на бъдещия кабинет изтече в интернет, пише Стандарт.

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на министър Иван Иванов и екипа му?

Като цяло съставът на бъдещия кабинет е предимно експертен. Но тази експертност за Кукушева не е валидна. Тя е позната на неземеделските среди като председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, като я оглавява и до днес. 

Мариана Кукушева има собствен бизнес в сферата на хлебопроизводството и сладкарството.

В аграрните среди се появиха мнения, че една от кандидатурите за поста на министър на земеделието ще бъде Иван Иванов, тъй като той е от партията мандатоносител - БСП. 

Друг вариант би могъл да бъде и досегашният зам.-министър на земеделието Иван Христанов, но това зависи от разговорите между партиите, които смятат да участват в управлението. 

Една от експертните кандидатури и често спрягано име още в предишното сформиране на кабинети е и сегашният председател на Комисията по земеделие - Пламен Абровски. 

Възможно е следващият министър на земеделието да е съвсем нова фигурна. 

Към момента достоверността на проектокабинета е под сериозен въпрос поради политическата ангажираност на медиите, в които се появи, а това несъмнено не е повод за доверие. 

Освен това не е ясно дали изобщо ще бъде сформиран кабинет или отиваме на поредните избори.