Малките земеделски производители бяха акцент в проведеното в Кнежа аграрно изложение. В рамките на изложението беше презентирана дейността на Местна инициативна група (МИГ) в град Кнежа. Изпълнителният директор Иван Христов подчерта, че в новата стратегия ще бъде поставен акцент върху младите фермери.

 

В трите панаирни дни пред земеделски производители и гости на Кнежа беше демонстрирана земеделска техника, както и работата на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов“, където от тази година има нова професионална паралелка по бубарство.

 

„От 1962 г. Институтът по царевица е единственият научен център в България, който отговаря за Националната координационна програма за царевицата“, заяви д-р Наталия Петровска, гл. асистент в Института по царевицата в Кнежа. Тя представи на зрителите историята и дейността на Института и припомни, че тази година се навършват 90 години от създаването му.

 

Гостите на изложението се запознаха със стъпките, които се предприемат при кандидатстване за кредит и изготвяне на бизнес план, представени от Иван Христов. По време на заключителния ден земеделските производители имаха възможност да научат повече за успешно реализираните проекти в Кнежа и какво предстои да се прави през новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020. 

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!