Питат ме често какви машини търсят фермерите. Някои хора смятат, че големите стопанства се нуждаят само от големи машини, но това, разбира се, не е вярно. Доста често малките и големите стопанства търсят големи машини, но за работа в стопанството и сградите, са необходими малки машини. Това коментира за Агри.БГ Frans van Asseldonk, регионален търговски мениджър на GIANT.

С една компактна машина можете да свършите голяма работа, но с голяма машина не можете да свършите малка работа. 

"Здравейте, казвам се Frans van Asseldonk. Радвам се, че съм тук. Искам да благодаря на фирма Farm Solution, че можем да бъдем част от това професионално изложение в България. 

Аз съм регионален търговски мениджър на GIANT. Нашата компания произвежда компактни колесни товарачи с мощност от 20 до 75 к.с.  А водещото достойнство на машините ни, откъдето идва и името на бранда – Gigantic Ant или в превод „гигантска мравка“ - означава машина за всяка задача.

С фирма Farm Solution работим от около две години. Първите ни срещи бяха на едно от най-големите селскостопански изложения в света - Агритехника в Германия и от този момент видяхме, че те са много добър партньор за нас, тъй като над 60% от нашите машини намират своя път до фермера. Сигурен съм, че ще можем да растем още повече заедно в България", обясни Frans van Asseldonk.

Tobroco е компания с широко портфолио с машини в помощ за земеделците. Техните компактни челни товарачи се използват още и от озеленители, строителни компании и млечни ферми в цял свят. 

Всички машини се предлагат с дизелов двигател и система, оборудвана с електрическа батерия. 

"Можем да предложим решение за всяка ферма", категоричен е експертът.

По време на БАТА Агро в Стара Загора, Farm Solution представи пред земеделците две машини с марката GIANT - телехендлер модел GT5048 и колесен товарач модел G1500. Машините са оборудвани с функция за хидравлично заключване на работните инструменти от кабината.

GIANT GT5048
Телехендлерът GT5048 е надежден и подходящ помощник за изпълнение разнообразни операции във фермата, земеделското стопанство или строителството.

Ефективността на машината се гарантира от по-мощен 4-цилиндров двигател с 50 к.с. и максимална работна височина от 4,80 м. Сигурността и комфортът на модел GT5048 за работа през цялата година и тежки метеорологични условия се осигуряват от кабина, отопление, климатик и комфортна седалка. Управлението на машината и операциите се извършват от многофункционален удобен джойстик и работно табло с прибори за следене параметрите на машина. 

Телехендлерът GT5048 се отличава с изключителна подемна сила, отнесена към компактните габарити.

GIANT G1500  
Колесният товарач G1500 е със шарнирно съединение за нисък радиус на завиване. Машината е оборудвана с мултифункционален джойстик за лесно управление, защитна рамка с покрив и табло с индикатори. Товарачът е оборудван още с 3-цилиндров двигател с мощност 26 к.с., височина на изсипване от 255 см. Машината е подходяща за малки, ниски сгради и стеснени пространства във двора, фермата и склада.

"Ние имаме собствени заводи, в които се произвеждат повече от 650 различни прикачни инвентара. Можем да предложим 300 инвентара за млечни ферми, както и над 200 инвентара за строителството. 

През повечето време когато фермерите тръгнат да избират машина, започват да ги питат колко е голямо стопанството им. Факт е, че големите ферми използват големи машини. Но много пъти големите стопанства разполагат с голяма техника, но за много задачи избират малки машини, които са далеч по-компактни и ефективни. С малка машина можете да свършите голяма работа, но с голямата машина не можете да свършите малка работа", заключи Frans van Asseldonk, регионален търговски мениджър на GIANT.

Повече информация за продуктите с марка Giant можете да намерите от техния официален вносител за България - Farm Solution на www.farm-solution.bg или на 0877 08 01 07