На 10 август за четвърти път ще се проведе Фестивал на малината. Той ще се проведе на 10 август (петък) от 11:00 ч. в град Лозница. 
 
 
„Както винаги ще има изложение на малинопроизводители, а също малинокомбайни и малогабаритна техника за отглеждане на този вид култури“, разказа за Фермер.БГ Божидар Петков, председател на председател на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я) – организатори на събитието.
 
На фестивала ще могат да се видят още торове и препарати за малини и ягодоплодни, а също така и системи за капково напояване. 
Ще бъдат представени различни сортове от сладките плодове, а също и нови иновативни технологии по отглеждане и прибиране на малиновата реколта. 
 
„Но в същото време ще покажем, как малинопроизводителите сами „ефтанизират" собствените си насаждение при съмнение за опасни болести,за да си предпазят останалите насаждения и своите съседи без да правят от това  драма", посочи Петков.
 
Снимка:Божидар Петков
 
„Най-голямата полза от изложението е в това,че производителите на ягодоплодни  от цяла България - над 200 души, имат възможност да се срещнат и да обменят знания и опит, да споделят постижения и проблеми, а също така да се запознаят с новостите в бранша, както от техническо така и от технологично ниво“, каза Петков и покани всички заинтересовани, а също и представители на министерството и Държавен фонд "Земеделие" на фестивала в град Лозница.