Чисто нови предложения от корейската компания LS, производител на трактори и част от продуктовата гама на Сатнет, които са изключително представители на марката в България, можеха да видят посетителите на изложението SIMA във френската столица Париж. 
 
Повече за новите продукти на компанията разказа регионалният мениджър на компанията за Европа Кю Хуанг:
 
„Това е нашият нов модел MT5, който е от серията U, сертифициран по стандарта Tier 4 Final. Моделът е с 73 к.с и тежи 3 тона. Повдигателната му сила също е 3 тона, което е перфектен баланс, търсен от повечето земеделски производители“.
 
 
По думите на регионалния мениджър на LS MT5 ще бъде представен в България за първи път на изложението БАТА, което ще се проведе от 16 до 19 май на летището в Стара Загора. 
 
На SIMA, представляваната от Сатнет в България, корейска компания предложи на вниманието на своите клиенти новият трактор от серията Plus, който е със 102 к.с, а също така и тракторът MT1 от серията sub-compact, който има варианти от 23 до 27 к.с. 
„Повечето от продуктите ни са сертифицирани по стандарта Tier 4 Final и смело мога да заявя, че сме напълно готови за новите изисквания“, допълни Хуанг.
 
 
С голям успех премина и представянето на продуктите на LS на българското изложение АГРА 2017, което се проведе от 22 до 26 февруари в рамките на международния панаир в Пловдив. На щанда на Сатнет бяха представени машините от цялата гама на LS, която фирмата внася и поддържа на склад постоянно.
 
Г-н Хуанг  присъства и там, като открои пред камерата на Трактор.БГ :
 
„Тази година представяме нашия нов модел трактор XU6168, който е с мощност 68 к.с. и двигател от поколението Tier 4. Вярваме, че в България се очакват строги изисквания по отношение на селскостопанските машини и вредните емисии. В момента налице са изискванията за Клас 3. От тази година влиза в сила нов закон за вредните емисии, който ще наложи употребата на нови машини, които да отговарят на изискванията. С помощта на г-н Вангелов успяхме да пуснем на българския пазар нашите трактори и да постигнем успех и се надяваме да разширим нашия бизнес още повече“.
 
 
Друг акцент тази година на щанда на компанията по време на Агра бе лозаро-овощарския модел XR50, който е с 50 к.с. и 4-цилиндров двигател. През миналата година именно този модел се наложи като най-подrаваният и най-предпочитаният от лозари, овощари и зеленчукопроизводители в България.
 
На щанда на Сатнет имаше огромно разнообразие от трактори във всякакъв диапазон, както и трактори с кабини или без, започващи от 27 к.с., а най-малкият представител J27 е изключително подходящ за парници, зеленчукопроизводители, и основно малки стопанства. 
 
„Отиваме на модела от 38 к.с., който е от I серията. Той е изключително подходящ за животновъдни ферми, отново и за лозарство и зеленчукопроизводство. Както и тракторите с кабини, които са вече добре познати на българския пазар. Марката LS вече е достатъчно затвърдена, като може да се види от статистиките на Министерство на земеделието и храните, че бранда LS, като регистрирани нови трактори през 2016 година, вече е достатъчно наложен и сме на второ място по продажби в компактния клас трактори”, обясни Димитър Вангелов.
 
 
Управителят на Сатнет разказа и какви са новостите, които да очакваме от компанията през тази година.
 
„Ново което очакваме ние тази година е това, което казах че ще представим двата нови модела. МТ5 е единият, който е универсален трактор с по-голямо тегло, по-голямо сцепление, по-големи размери. Другият нов модел, който също ще представим тази година е наследникът на PLUS серията, който е с означение XP и ще бъде в диапазона 70, 80, 90 и 100 к.с. Tой ще бъде с common rail двигател, отговарящ на Tier 4“.
 
Повече информация за тракторите LS и лизинговите възможности за закупуване може да получите на телефон 0888 44 44 99 или на адрес в интернет www.lstractor.bg