На 22 май от 14:00 часа в комплекс „Зеленият хълм“ в Стара Загора ще се проведе работна среща на тема „Българско вино на китайския пазар“. Тя се организира от Българо-китайската търговско-промишлена камара (БКТПК) и Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

 

Срещата е насочена към компании, производители на вино, с интерес към китайския пазар и развитието на бизнес и търговски взаимоотношения с китайски фирми. Участие са заявили лозаро-винари от цялата страна. В срещата ще участва Майкъл Чен от Шанхай, Китай, сомелиер от световна величина. Той е сред водещите вносители на европейски вина в Китай.

 

Ще присъстват също и председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара Виктор Азманов, председателят на Изпълнителния съвет на Камарата Виолина Накова и председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов.

 

Събитието е част от програмата на БКТПК за насърчаване на българските компании да предприемат първи стъпки към перспективния китайски пазар, както и възможност за разширяване на пазарното им присъствие там.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!