Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев и представители на Министерството на туризма ще участват днес, 31 юли, от 11:30 ч. в Габрово във втора кръгла маса за обсъждане на винено-кулинарните дестинации „Източна Тракия“ и „Стари столици“ в рамките на съвместния проект „Сподели България“.
 
 
Идеята е да се създадат и популяризират 12 винено-кулинарни дестинации, които обхващат цялата страна и подкрепят местните производители на грозде и вино.
 
Проектът е съвместен между Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Министерство на туризма и Изпълнителна агенция по лозата и виното, припомниха от Агенцията.
 
Дванадесетте винени дестинации са: „Долината на Струма“, „Долината на Места“, „Западна Тракия“ (Пазарджик, Пловдив, Асеновград), „Розовата долина“, „Източна Тракия“ (Стара Загора, Сливен, Ямбол, Карнобат),  „Сакар“ (Харманли, Любимец, Свиленград, Тополовград), „Златия“ (Враца, Монтана, Видин), „Мизия“ (Оряхово, Плевен, Свищов и Русе), „Добруджа и Северно Черноморие“, „Южно Черноморие“, „Стари Столици" (Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Шумен, Търговище, Велики Преслав; старопрестолното селище Плиска), „Родопи“ (Смолян, Хасково, Кърджали, Ивайловград).
 
Проектът за националните винени дестинации беше представен в края на миналата година, като по места се провеждат обществени дискусии за неговото съдържание и изпълнението на идеите.