Две тържища за земеделска продукция ще бъдат изградени на новооткрития днес 40-километров участък на АМ Струма. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройстово Лиляна Павлова. 
 
„С подкрепата на премиера два големи паркинга в участъка на магистралата ще бъдат превърнати в специални тържища, на които земеделски производители да могат да продават продукцията си. Ще подкрепим малките производители, защото малкият бизнес е важен“, заяви Павлова.
 
С пускането на почти 40-километровия участък днес завършваме заветната мечта да има магистрала от София до Благоевград, в резултат на което времето за придвижване между двата града ще е само 40 минути. Това е един от най-натоварените участъци в направлението към Солун, който е важен за бизнеса, туризма и студените, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на Лот 2 на АМ „Струма“.
 
Министърът посочи, че участъкът е бил най-сложният обект до момента с два тунела и седем изключително сложни съоръжения, едно от които е виадукт с височина над 50 м.  

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!