Двете утвърдени имена EURALIS Semences и CAUSSADE Semences Group вече оперират под общия бранд LIDEA. От създаването си, новата компания е сред 10-те най-големи имена в областта на производството и дистрибуцията на семена като амбицията й е да заеме водеща позиция в Европа.

Новата марка е подкрепена от дългогодишен опит на две водещи компании със сериозни инвестиции в развойна дейност, иновации и маркетинг. Тази промяна ще позволи на LIDEA да отговори още по-добре на нуждите на земеделските производители в България, които очакват да подобряват добива си всеки сезон и да са готови за предизвикателствата на утрешния ден.

Зад новото име LIDEA стои опитът на двете компании в предоставянето на съвременни и иновативни решения за земеделските производители и амбицията да отговорят на всички предизвикателства на утрешното земеделие. Мисията, която ще води LIDEA, както в България, така и на всички пазари, на които оперира е да създава и предоставя персонализирани, устойчиви решения за многовидови семена, които генерират стойност за земеделците през цялата година с грижа за екосистемите.

LIDEA e и основната търговска марка на новата компания в България. Портфолиото на компанията включва сортове и хибриди от следните култури: царевица, слънчоглед, житни култури, соя, рапица, сорго, покривни, фуражни и бобови култури. Продуктите се допълват от услуги за подобряване на добивите и устойчиви решения за подкрепа на земеделските производители през цялата година. Със своя старт през 2021 г. LIDEA се заявявa като съвременна и иновативна марка, изцяло ориентирана към устойчивото представяне на земеделските производители.


За Lidea
EURALIS Semences и CAUSSADE Semences Group формализираха своя съюз на 1 септември 2020 г., като създадоха LIDEA. Като една от 10-те най-големи световни компании в областта на семената, LIDEA притежава опит, който покрива цялата верига на доставките - от селекцията до производството на семена на полето и дистрибуцията на готови продукти.


С оборот от 350 млн. евро и повече от 30 млн. евро, посветени всяка година на научноизследователски и развойни дейности, LIDEA изпълнява своята устойчива визия като работи днес за земеделието на утрешния ден.