Чешкият производител на селскостопанска техника Zetor разшири своята линия от модерни трактори с нов модел Crystal. Zetor Crystal e първият трактор от портфолиото на марката, който е оборудван с 6-цилиндров двигател с мощност от 144 и 163 конски сили, съобщи Трактор.БГ. Освен това, новият модел се отличава с лесна работа, както и ниски разходи за поддръжка и експлоатация. 
 
Zetor Crystal се откроява не само технологично, но и цветово със своите червени колела. "Нашата цел е постепенно да се увеличи добавената стойност на нашите трактори и Zetor Crystal е един пример за това. Тракторите от серията Crystal са най-добрите от портфолиото ни, идващи с шестцилиндров двигател. Основните им характеристики са сила, издръжливост и ефективност, които ще бъдат оценени по-специално от собствениците на големите стопанства ", казва Дейвид  Колхамър, технически директор на Zetor.

 
Zetor Crystal е оборудван с високопроизводителен шестцилиндров двигател DEUTZ, с 24 клапана и Common Rail инжекция. Постоянната мощност на двигателя увеличава производителността и намалява потреблението на гориво.
 
Новият модел Crystal е изключително стабилеn с 2840 мм междуосие. "Zetor Crystal е най-производителният трактор на пазара - този, който винаги работи за фермерите. Най-значителната характеристика на този модел е производиотелност, ето защо “производителност“ стана и ключово мото на нашата уводна маркетингова кампания", казва Адам Зерт, директор продажби и маркетинг в Zetor.

 
Zetor Crystal гарантира високо ниво на комфорт. Този комфорт e гарантиран от PowerShift трансмисия с 30 предни и задни скорости; бутон за скоростите на лоста за смяна на предавките (PowerClutch). 
 
Zetor Crystal се откроява със своята универсалност. Благодарение на системата за отвеждане на мощността на валa, тракторът може да се използва за леки товари, както и за максимална мощ при обръщателни плугове или разпръскващи ремаркета в животновъдни ферми. Тази система се характеризира с висока ефективност и нисък разход на гориво.

 
Модерната електрохидравлична система на моделите от серията Crystal увеличава производителността на трактора и намалява разхода на гориво с 5-7 %. Той е оборудван със системата HITCHTRONIC, която беше въведен на пазара за първи път от Zetor и получила многобройни награди. Тя е автоматична система за регулиране на задния триточков теглич, която автоматично преценява натоварването на инвентара спрямо твърдостта на почвата и води до максимален комфорт на оператора.
 
Zetor Crystal е с нова просторна кабина, която е максимално обезшумена. За допълнителен комфорт на водача, кабината е оборудвана с климатик и люк, а седалката е изключително ергономична.

 
Новият модел трактор Zetor Crystal ще бъде представен на БАТА АГРО ЕСЕН 2015 от официалния вносител на марката фирма Стойчеви
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!