Италианският производител на трактори Landini, част от групата Argo Tractors, отбеляза своята 130-годишнина с благотворителна инициатива. Събитието под името „Landini – 130 часа издръжливост“ се проведе в живописната италианска резиденция IL Ciocco в Тоскана, край градчето Барга в Италия, от 6 до 11 октомври.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

130 аграрни журналисти от цяла Европа имаха възможност да карат трактор по специална офроуд писта и да се насладят на красивата италианска природа през есента, като заедно с това да докажат наистина, че Landini е един от най-издръжливите трактори в своя клас.

 

Екипът на Трактор.БГ имаше честта да тества новото Landini 7-ма Серия. Тракторът е във високия мощностен диапазон, оборудван с 6-цилиндров двигател с мощност 212 к.с. и роботизирана скоростна кутия Roboshift с 40 скорости. Кабината впечатли със завидно голямо пространство и добра видимост. Осигурен е комфорт за оператора на трактора с въздушно регулируема по височина и твърдост седалка. Landini 7-ма Серия е оборудван с телеметрична система за контрол в реално време, която дава достъп до всякаква информация за машината и осъществява директна връзка между трактора на полето и компютъра във фермата.

 

Landini - 130 часа издържливост

 

Пистата, на която се проведе събитието, бе с дължина 10 км, от които 3 км с изключителни офроуд участъци, някои от тях с изключителна стръмност и неравност, на места дори и с доста голяма денивелация. За голямата тръпка благоприятства и дъждовното време, което пък бе доказателство за доброто поведение на трактора дори и в кален терен.

 

Landini

 

По време на „Landini – 130 часа издръжливост“ бяха изминати 992 км в 171 обиколки, със средна скорост 7,6 км/ч, което спрямо обявената благотворителна кауза е равносилно на почти 8000 Евро в полза на благотворителния фонд за училището в община Фабрико, в областта Reggio Emilia, което е било разрушено от земетресения през май 2012 година.

 

Заедно с обществената кампания, събитието доказа, че Landini е водещ бранд не само в средния мощностен диапазон трактори, но и при високия мощностен диапазон. В условията на силно пресечения терен, където тракторът бе тестван, се доказаха неговите предимства по отношение на стабилност, двигател и трансмисия, което го прави перфектен за българските фермери.

 

Landini 7 Series

 

Повече за селскостопанската техника на Landini може да получите от официалния дилър за България – Оптиком ООД и изцяло обновения сайт www.landini.bg


© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!