Един ден Алесандро Чиока, фермер от Тревильо, Италия, решава да създаде нетипична лятна игра, наречена „Моят лабиринт в царевичното поле“. Маршрутът е дълъг около километър и половина – сложен, но не и невъзможен. Освен това полезен и забавен, пише италианското издание Бергамо Кориере.  

Най-голямата боровинка в света

Създаденият в Тревильо царевичен лабиринт е предопределен да се превърне в една от атракциите на лятото в Баса. Той се намира във фермата Eredi Ciocca Domenico и се простира върху 50 000 кв. метра. Лабиринтът се състои от километър и половина пътеки.

Алесандро Чиока: В продължение на години имах тази идея в главата си. Тази пролет реших, че е точното време и я реализирах. Лабиринтът е сложен, но не и невъзможен за преодоляване. Важно е да се забавлявате.

Фермерът дълго време работи върху дизайна на полето. Машините не могат да избират къде да сеят и къде не. Те правят редове. За целта Чиока създава схема от стълбове и въжета, с които оформя пътеките. На помощ му идва и GPS-ът.

В началото беше лесно - уточнява фермерът, - тъй като през пролетта имахме месец на студено и дъждовно време, в който царевицата спря да се развива, но с идването на топлината, тя започна да расте на височина ден след ден.

Когато насажденията достигат височина 2,5 метра, всички условия за пълноценно приключение в лабиринта са налице.

Изчислих, че средното време за излизане е около час. Лабиринтът ще бъде на разположение до септември и ще бъде отворен за няколко часа всеки ден, тъй като по график царевицата се напоява, казва Чиока.

„Моят лабиринт в царевичното поле“ приема безплатно деца до 6-годишна възраст. За възрастни и по-големи деца билетът стартира от 5 евро.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермери почетоха Бетховен на нивата

Фермер, не се сърди: Настолни игри на тема земеделие

Гигантски лабиринт от царевица създадоха в Англия